Review Yosa haveryoghurt

Yosa Natural Organic, oat snack
Over het bedrijf
Yosa wordt gemaakt door Fazer, een modern duurzaam voedingsbedrijf. Het bedrijf is in 1891 in Finland opgezet door Karl Fazer. In zijn tijd werd Karl gezien als een creatieve en innovatieve visionair. Hij wilde momenten van vreugde creëren voor zijn gasten. Dit ideaal heeft het bedrijf vastgehouden. Ze staan voor zinvolle eetervaringen in het dagelijks leven. 

Yosa oat snack
Yosa is een yoghurt gemaakt op basis van haver. Door de toevoeging van probiotica en bifidoculturen gaat deze fermenteren en ontstaat deze haveryoghurt. Yosa is 100% plantaardig en dus een prima gezonder alternatief.

Ingredienten: 
Water, Haver*, Tapioca zetmeel*, Tuinbooneiwit, Raapzaadolie*, Maltodextrine*, Johannesbroodpitmeel*, Natuurlijke aroma, Gejodeerd zout, cultuur.
* = biologisch
 
De naturel yoghurt heeft een licht bruinige kleur. De structuur is iets steviger dan koemelk-yoghurt. De haveryoghurt heeft een neutrale en licht zoete smaak. Je hoeft deze yoghurt dus niet extra te zoeten. Dit is iets wat ik overigens niet verwacht had. Bij yoghurt verwacht je, door het fermenteren, toch een zurige smaak.  Je zou denken dat een haver yoghurt zal smaken naar iets vergelijkbaars als havermout, maar dat is dus niet zo.
Het is lekker licht en perfect om met fruit te eten. Kan prima als ontbijt of als tussendoortje gegeten worden. Vandaar misschien ook de naam oat snack! Na een kommetje van deze yoghurt kan je weer even vooruit. 
De yoghurt is melk vrij, lactose vrij en soja vrij. Geschikt voor vegetariërs en veganisten. Prijs € 3,09 voor een beker van 400 gram bij Ekoplaza.
 
Heb jij wel eens haveryoghurt op? Laat weten wat je er van vond. Laat hieronder je reactie achter!
-x- Lidi

                             Yosa plantaardige haveryoghurt review Organic Treats

 
Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.