Review MATTIES - snoep zonder troep

Over Tante Toos Suikerloos

De missie van Tante Toos Suikerloos is ouders en kinderen laten zien dat gezond eten lekker èn leuk kan zijn. De kindervoedingscoach achter Tante Toos Suikerloos (Elze Schaap) weet waar ze het over heeft. Ze heeft een leuk en gezellig aanbod op haar website. Van gezonde snoeptraktaties tot leuke workshops met en over gezonde voeding. 

MATTIES

Ik kocht twee doosjes MATTIES bij Gimsel Rotterdam. Het doosje is al een klein feestje. Ik wil niet verklappen waarom, want dat moet je echt zelf ervaren.
In het doosje zitten 3 gedroogde fruitmatjes in de smaken: aardbei, mango en appeltaart. En zeg maar gerust fruitmatten, want klein zijn ze niet. Op het doosje is dan ook te lezen: bevat bijna één meter snoep! Genoeg om samen te delen dus. 

Als je het zakje met de fruitmatjes opent, komt er een bekende geur tegemoet: fruitig en licht zoet.  Een geur die je nieuwsgierig maakt, waar je meer van wilt (w)eten.

Met een groot gezin (4 kinderen in de leeftijd tussen 6-12 jaar) waren er genoeg testers in huis. Unaniem was de conclusie: best lekker! Mango was de enige smaak die iedereen lekker vond. Appeltaart het minste favoriet.

De fruitmatjes hebben een echte fruitsmaak. Aardbei had naar mijn mening de meeste smaak. Mango komt op een mooie tweede plaats. Voor mango moet je net iets meer je best doen om de smaak te herkennen.  Door de vorm van het matje, eet het lekker weg. Een healthy treat! Wij houden ervan!

Mooie bijkomstigheid is dat de MATTIES glutenvrij en vegan zijn. 

Dit is wel een doosje die ik andere moeders, health-freaks en lekkerbekken zou aanraden. MATTIES zijn verkrijgbaar via de website van Tante Toos Suikerloos. Hierop zijn ook de verkooppunten te vinden: www.tantetoos-suikerloos.nl 

Ingrediënten: Dadels, appel (18%), mango (15%), aardbei (5%), peer, vitamine C (asorbinezuur), kaneel.