Bananenbrood met amandelschaafsel

Bananenbrood met amandelschaafsel op een plank. Organic Treats

Bananenbrood met amandelschaafsel

Wil je een lekkere en simpele bananenbrood, volg dan zeker dit recept. 

Wat heb je nodig?

* Een cakevorm 20cm
* Bakpapier
* 200gr bloem
* 1/2 tl baking soda 
* 1/2 tl bakpoeder
* 3 rijpe bananen (hoe rijper, hoe zoeter)
* 1 tl kaneel of koekkruiden
* 25 gr plantaardige boter
* 2 el plantaardige melk
* handje amandelschaafsel

Optioneel: 
Pitten en zaden als vulling

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden. Hierna bedek je je cakevorm met een stuk bakpapier. Heb je geen bakpapier? Vet dan de cakevorm in. 

Gebruik 2 kommen om je bananenbrood te bereiden.
In de eerste kom meng je de droge ingrediënten: bloem, baking soda, bakpoeder en kaneel. 
In de tweede kom meng je de overige ingrediënten: de bananen, boter, en melk. 
Prak als eerst de bananen, maar laat ze een beetje grof. Doe hierna de droge ingrediënten erbij en meng tot je een mooi beslag hebt. Als je er pitten en zaden bij wilt doen, kun je deze nu toevoegen.

Doe het beslag in de cakevorm en bestrooi het beslag dan met amandelschaafsel.
Zet de cakevorm ongeveer 30-40 minuten in de oven. Om te controleren of het bananenbrood klaar is, prik je met een sateprikker in het midden van het bananen. Komt de prikker er droog uit? Dan is je bananenbrood klaar! Eet smakelijk!

Als het bananenbrood is afgekoeld, kan je deze (verpakt in folie) een paar dagen bewaren. Je kan ook plakjes bananenbrood invriezen.